Hudpleje til tatoveringer

En nylavet tatovering er som udgangspunkt et åbent sår i et par dage. Man kan ved alle åbne sår kan få komplikationer. For at forhindre komplikationer såsom infektioner, er det meget vigtigt at passe på din nye tatovering. Her deler vi vores mest brugte efterplejetips.

EFTERPLEJE

Efter du har lavet en tatovering, er huden ekstra følsom og så skal du passe lidt ekstra på den. Derudover skal en nylavet tatovering passes bagefter, så den heler som den skal, ser pæn ud og bevarer kvaliteten i fremtiden. Nedenfor er nogle tips til, hvordan du nemt kan pleje din nye tatoverede hud og opnå de bedst mulige resultater:

BEMÆRK! Riv eller rids aldrig skorpen, den er der mens huden heler. Vask altid dine hænder, før du rører ved din nylavede tatovering. Så mindsker du risikoen for infektion og din tatovering bevarer sit smukke udseende længere.

  1. Vask forsigtigt tatoveringen med mild sæbe og lunkent vand efter at have fjernet den beskyttende plastikindpakning.
  2. Lad tatoveringen lufttørre. Smør tatoveringen med Helosan® Original som er en mild og uparfumeret salve.
  3. Vask tatoveringen en gang dagligt med mild sæbe og lunkent vand.
  4. Påfør tatoveringen hudsalve fem gange om dagen, indtil sårskorpen er helt væk.
  5. Reducer gradvist smøreprocessen.

Hvorfor skal en tatovering smøres med salve?

I huden er der et naturligt fedtlag, der beskytter mod dehydrering og holder huden blød og smidig. Disse fedtstoffer er hudens vigtigste barriere mod dehydrering. Under tatoveringsprocessen indsættes tatoveringsblæk (blæk) i de dybere lag af huden ved hjælp af en nål. Det betyder, at der for hver eneste stik lavet med tatoveringsnålen sker skader på huden, som både irriterer og kan skabe infektioner. Med en beskadiget hudbarriere skal huden have lidt ekstra hjælp under helingsprocessen efter tatoveringen. Hvis huden bliver tør, tager helingen af ​​tatoveringen længere tid, og du risikerer, at huden bliver irriteret, og der kan opstå små sår, som igen kan give infektioner og eksem.

Blødgør, genfugte og hjælp huden med at reparere sig selv

Når du overvejer hudplejeprodukter til efterpleje af ​​en ny tatovering, er det vigtigt, at du vælger bløde og samtidig fugtgivende produkter, der både beskytter og plejer huden. Helosan® Original er en mild og hudvenlig salve, skånsom mod huden og fri for parfume, og netop derfor anbefaler mange tatovører Helosan® til tatovering og efterfølgende pleje. Salven indeholder fugtgivende og blødgørende stoffer, der ligner hudens naturlige beskyttende barrierefedt, og fungerer som et beskyttende lag på huden. Dette giver huden tid til at fugte og reparere sig selv og blive modstandsdygtig overfor ydre påvirkninger som sol, vand og kulde.

Lindrer kløe og irritation

Da tatoveringen i starten består af mange små sår, vil du sandsynligvis opleve kløe omkring tatoveringen på et tidspunkt i helingsprocessen. Dette er helt naturligt, men kan være yderst besværligt for den enkelte. Det er ideelt at bruge Helosan® efter tatovering, da salven hjælper med at pleje huden, fugter den i dybden og lindrer eventuel kløe og irritation.

Beskyt din tatovering mod solens stærke stråler

UV-stråler får tatoveringen til at falme, så husk altid at beskytte din tatovering mod solens skadelige stråler. Smør området med en høj solbeskyttelsesfaktor (mindst SPF 30), inden du opholder dig i solen. Og glem ikke, at selv på overskyede dage kan op til 80 procent af strålerne stadig nå huden.

Tegn på infektion:

Hvis din tatovering har “våde” områder, er øm, hævet og/eller rød, kan det være et tidligt tegn på infektion. Senere tegn er mere tydelige ting som gul væske, smerte, rødme, hævelse, bumser og skorpe.

Hvis dette sker, er der nogle ting, du selv kan gøre:

● Rengør din tatovering med mild sæbe og varmt vand.
● Lufttørring.
● Brug et klorhexidin-/ethanoldesinfektionsmiddel, når området er tørt.

Hvis infektionen bliver ved med at blive flydende og er “våd”, eller hvis du får feber, bør du søge læge!