Helosan Kalkmineløb

Løbet er nedlagt på ubestemt tid.

Lørdag den 24. september 2022
Startnummer kan hentes fra kl 11.00

Følg os på Facebook for løbende information.

Deltag i det 2. Helosan Kalkmineløb nogensinde!

 

Helosan og Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer er vært til Danmarks måske smukkeste motionsløb. Ruten strækker sig omkring historiske Gravlev Sø- og vådområde med flere kildeudspring beliggende ved Lindeborg Ådal, i og omkring Rold Skov.

Du kommer ikke til at tørste for der kommer mere end 150 liter vand op i sekundet i hver af de mange kildeudspring ruten går forbi.

Turen går også gennem de smukke Thingbæk kalkminer med bl.a. skulpturkunst, flagermus, spændende fortællinger om minernes fortid og den kolde krig.

Dit startnummer gælder også som entrebillet til hele Rebildcentret Med Thingbæk Kalkminer, der er et oplevelsescenter hvor du kan se alle udstillingerne og det nye tårn med udsigt over Rebild Bakker.

Støvring Løbe- og Gå Klub er teknisk arrangør og sørger for at du sammen med 499 andre løbere får muligheden for at deltage i historiens 2. Helosan Kalkmineløb gennem det fantastisk smukke landskab omkring Rebild bakker, Regan Vest- og Thingbæk Kalkminer. Medbring dit gode humør, praktisk tøj og gode vandre/løbesko – så sørger vi for en oplevelse i topklasse.

Løbet er til for alle! Børn, unge, vokse, ældre, begyndere, øvede, erfarne og alt derimellem. Dagen er for hele familien.

Forplejning:

Drik direkte fra 5 forskellige og forfriskende kildeudspring på ruten(Der er drikkepost ved 3 kilder)!
Tag et velfortjent hvil og nyd de smukke omgivelser mens du drikker direkte fra den rindende natur.
På ruten finder du også små forplejningszoner, så du kan få fyldt depoterne til din videre færd. Forplejning på ruten er med i billetprisen.

I start- og mål-området vil der være mulighed for at købe mad- og drikke.
Vores fantastiske kok, Thomas Mathiesen, står klar med hjemmelavet mad produceret af lokale råvarer. Oksekødet er fra lokale naturplejende dyr, fra den lokale gårdbutik blandet med krydderurter direkte fra skovbunden.

Praktisk information

Deltagere:
Max. 500.

Parkering:
Ved Rebildcentret eller ved Kridtbakken/Røde Møllevej.

Nummerudlevering:
Ved Rebildcentret.

Omklædning og bagageopbevaring:
På Rebildcentret.

Start:
kl. 12.00

Startgrupper:
For at alle kan få den bedst mulige oplevelse ude på ruten, sender vi jer afsted i mindre grupper med ca. 5 min. imellem.

Løber du super hurtigt, ja, så anbefaler vi du starter i den første gruppe og ved du af erfaring, at du måske ikke plejer at overhale en masse, ja, så stiller du dig i nr. 2-3 eller 4 alt efter dagsformen.

Rækkefølge:
1 : 21,1 km halvmarathon (kl. 12:00)
2: 10 km
3: 4 km
4: 3 km

 

Medalje:
Ja, en smuk en af slagsen til alle.

Mobildækning:
Velkommen på landet og i Kalkminerne – som helt ude på landet i forhold til mobildækning! Tag kontanter med, for MobilePay virker ikke altid på området. Køb med fordel forplejning til hele familien ved din tilmelding.

Overnat tæt på:
Rold Storkro (1,3 km)
Comwell Rebild Bakker (2,8 km)
Rebild Bed & Breakfast (2,8 km)

Rutebeskrivelse:
Ruterne går ad asfalt, grusveje, skov- og markstier og terrænet er til tider kuperet. 3 km ruten kan gennemføres med barnevogn, mens alle andre ruter bl.a. skal op over “Bjergetapen”, som de der deltog i 2019 med sikkerhed husker. Trailsko vil give dig en fordel her og i skoven, men er ikke nødvendige for at gennemføre løbet.

Færdselsregler ved kilderne:
Det er IKKE tilladt at træde ned i kilderne. Benyt trædestenen.

Danmarks måske smukkeste motionsløb for hele familien er tilbage.

Ruterne går endnu engang gennem Tingbæk Kalkminer og den enestående natur med Rebild Bakker og Rold skov, der omgiver dem. Her forsyner de naturlige kildeudspring langs ruten væske-depoterne med en uendelige strøm af dugfrisk kildevand – en oplevelse uden sidestykke i Danmark.

Distancer:
• 3 km gå/løb (barnevogns venlig)
• 4 km gå/løb
• 10,5 km gå/løb
• 21,1 km løb

Adresse:
Røde Møllevej 4, 9520 Skørping

Tak til vores sponsorer og samarbejdspartnere: