Æterisk olie i hudpleje – Eucalyptus Globulus

Æteriske olier og naturlige dufte påvirker os ikke kun gennem deres duft. De har en terapeutisk og hudplejende effekt gennem deres specifikke plante- og duftstoffer.

Æterisk olie med en frisk duft og plejende egenskaber

Fra eukalyptustræets blade udvindes en olie, der bruges i både hudpleje og medicin – Eucalyptus globulus. Det er eukalyptusolien, der indeholder mest af det bioaktive stof eucalyptol, og den mest effektive variant af eukalyptusolier. Eukalyptusolie har en vidunderlig forfriskende aromatisk, mynteagtig duft, hvilket også er grunden til, at den tilsættes Helosan®s hudplejeprodukter. Helosan® indeholder ikke parfume eller andre kunstige dufte, men den friske duft kommer udelukkende fra Eucalyptus Globulus olie.

Eucalyptus globulus i hudpleje

Historisk set må olien være forekommet i ayurvedisk medicin i Indien så tidligt som omkring år 1000 f.Kr. Medicinsk bruges eukalyptus for sin evne til at lindre vejrtrækningsproblemer, hoste, forkølelse og hovedpine. I dag er dens antibakterielle og antiseptiske egenskaber også nyttige i hudpleje. Takket være dens regenererende og antiinflammatoriske egenskaber er eukalyptusolie velegnet til fedtet og problemhud, da den normaliserer fedtproduktionen og reducerer porerne. Eucalyptus æterisk olie har også i mange videnskabelige undersøgelser vist sig at være insektafvisende og derfor meget effektiv mod insekter som myg og myg.