Jordemoderens bedste hudplejeråd til gravide

Når du er gravid, har din krop og hud brug for lidt ekstra pleje. I dag er der et kæmpe marked, når det kommer til kropscremer til gravide. Hvad skal du smøre din mave med og hvad skal du tænke på, når du skal vælge produkt? Jordemoder Karin Norrbrink fortæller om, hvad der sker i kroppen under en graviditet, og hvorfor det kan være både rart og vigtigt at fugte huden ordentligt.

Huden under graviditeten

Hormoner og ændringer i hormonniveauet har en betydelig effekt på huden. Under graviditeten kan hormonerne øge produktionen af ​​melanin og en form for hyperpigmentering kendt som melasma kan forekomme. Nogle kvinder får fedtet eller mere tør hud, mens andre får akne. Det er også almindeligt, at mange kvinder får strækmærker på maven, brystet eller lårene i løbet af graviditetsmånederne.

– Under graviditeten bliver man generelt mere tør, især over maven, hvor huden strækkes. Det er dog vigtigt at bemærke, at de strækmærker, der opstår, skyldes hormoner og endda genetik, siger Karin Norrbrink.

At få strækmærker som gravid kan føles lidt træls. Men vi kan stedet for træde et skridt tilbage fra de kropsidealer, der får os til at se ned på vores krop, og i stedet rose kroppen for det, den fikser. Tænk stadig på at kunne strække sig på den måde, ret bemærkelsesværdigt ikke? Det er et godt tegn – at din krop giver plads til babyen! Så hvis du får strækmærker er du ikke alene – mange kvinder får dem og det er okay. Og hvis du vil mindske synligheden eller forekomsten af ​​strækmærker, så har vi nogle tips, der kan hjælpe dig.

Karin Norrbrink, leg. jordemoder

Smør dig selv regelmæssigt

Om det hjælper at smøre sig for at modvirke strækmærker, er der stadig ingen forskning i, men mange føler, at det er behageligt. Ikke mindst for at lindre tørhed og kløe, der ofte opstår i takt med at maven vokser. At smøre maven med blødgørende creme kan ofte føles rart og også være en hyggestund for dig selv og babyen. Helosan® blødgør og hjælper huden med at holde på fugten, hvilket fører til at huden bliver mere elastisk og i stand til at følge vækstfaserne. Når huden holdes blød og smidig, bliver den også mindre følsom over for strækmærker.

Anbefaling: Så få tilsætningsstoffer som muligt

Under graviditeten anbefales altid en salve med så få tilsætningsstoffer som muligt. Helosan® er et godt alternativ her. En af de største fordele ved Helosan® er den unikke og ekstremt milde sammensætning. Salven er fri for kunstige parfumer og andre hormonforstyrrende stoffer og er derfor fremragende til sart hud under graviditeten, samt ved problemer som eksem og kløe.

– En tilstand, der kan opstå under graviditeten, er PUPPS, en allergilignende kløe, der ofte opstår på bryst, arme og mave og gør sig gældende med små røde prikker. Her anbefaler vi at starte med luftigt tøj og smøre sig jævnligt med en mild fugtighedscreme, da det kan lindre symptomerne, siger Karin Norrbrink.

Sådan bruger du Helosan® under graviditet

Helosan® forebygger og lindrer tør og kløende hud på den gravide mave såvel som på andre dele af kroppen. Under graviditeten er det for eksempel almindeligt at få hævede på ben og fødder. Det skyldes, at tilbageløbet af blod falder. Nedsat refluks, vægtøgning og evt. også sæsonen med kulde og vinter, er også tre faktorer, der fører til tørhed og kløe.

– Oplever du tørhed og kløe, kan du smøre dig flere gange dagligt og på ekstra udsatte områder, hvis det er nødvendigt. Så er det godt at smøre sig efter badet, da man stadig er fugtig og fugten binder bedre, slutter Karin Norrbrink.

Helosan® fungerer som et midlertidigt lager på huden, der giver langvarig fugt og hjælper med at styrke hudens naturlige barriere funktion.

Helosan® indeholder kun plejende ingredienser, og lægger sig bare på huden og optages ikke i blodbanen. Derfor er Helosan ® sikker at bruge under graviditeten.