Lider du af stresset eller følsom hud?

Sådan kan du berolige huden

Tør hud på kroppen er ofte følsom, men følsom hud skyldes ikke altid tørhed. Nogle menneskers hud er naturligt følsom, selv når den er godt fugtet. Der er mange ting, der kan gøre huden stresset og følsom. For meget indre stress påvirker os og vores helbred negativt – og det afspejler sig også i huden. Selv alt fra forurening, sol og vind og meget afskalning kan stresse huden. Men hvordan ses stress på huden og hvordan beskytter man sig mod det? Her gennemgår vi nogle forskellige årsager til stress for huden udover en stressende livsstil i sig selv, hvilke konsekvenser det kan have og forstå; hvordan du bedst beskytter din hud mod virkningerne af stress.

Karakteristika for stresset hud

Stikkende, opstrammende eller brændende fornemmelse.
Tilbagevendende symptomer på hudproblemer som rødme, skældannelse og/eller udslæt, især i forbindelse med stress.

● Tørhed eller svie, der opstår efter et ophold i koldt og blæsende vejr.
● Hudirritationer og tilstande som eksem, rosacea og psoriasis.

Hvordan reducerer man stress på huden?

Huden kan også blive påvirket af ydre stress, såsom forstyrrelse af hudens eget immunforsvar, f.eks.

● Peeling
● Vejr, vind og Fugt
● Forurening
● For meget soleksponering
● Aircondition
● Blåt lys fra skærme

Hvilke konsekvenser har stress for huden?

Stress gør det sværere for huden at regulere og balancere sig selv og det øger risikoen for inflammatoriske hudsygdomme som udslæt, akne, rosacea, eksem, psoriasis og for tidlig aldring. Der er en klar sammenhæng mellem hjernen og huden. Følelsesmæssig stress resulterer i forhøjede kortisolniveauer, et stresshormon, som ved høje niveauer er kendt for at nedbryde kollagen og udløse betændelse i kroppen. Denne betændelse giver anledning til stresset hud og kan påvirke hudens forsvarsbarriere. Stress kan også reducere mængden af ​​DHEA – et konstruktivt ungdoms- og vitalitetshormon, der blandt andet er med til at skabe immunsystemets antistoffer og beskytte mod for tidlig aldring.

Hudpleje til stresset hud

Følsom og stresset hud er mere sårbar. Derfor er det vigtigt at investere i hudpleje, der kan hjælpe din stressede hud til at slappe af og genvinde sin elasticitet. Helosan® tilbyder blide og plejende hudplejeprodukter – specielt tilpasset til sart og sensitiv hud, der nemt reagerer på stress, kulde og varme. Den er også perfekt til folk, der er overfølsomme over for dufte, konserveringsmidler eller farver. Helosan® indeholder glycerin, en almindelig hudplejeingrediens, der har fugtbindende egenskaber, der reducerer irritation i huden og hjælper hudbarrierens fugtbalance og funktion. Ved at holde huden blød og smidig er den ikke så sårbar over for ydre faktorer. Helosan® beroliger, afbalancerer, beskytter og styrker følsom og irriteret hud, samtidig med at den hjælper med at stabilisere hudens egen naturlige flora.