Hudpleje til mor og baby – det er noget man skal huske på

Helosan® er en mild, fugtgivende og duftfri salve, der med fordel kan bruges under graviditeten men også efter. Karin Norrbrink, Preglifes jordemoder, fortæller, hvorfor du kan føle behov for at smøre dig efter en graviditet og fordelen ved at bruge en mild salve som Helosan® på både mor og baby.

Helosan® – Skånsom hudpleje

Helosan® er en blid alt-i-alt salve, der med få udvalgte ingredienser og uden kunstige dufte kan bruges på tør og følsom hud. Salven tilfører hudvenlige fedtstoffer, der fremmer hudens egen reparationsproces og hjælper med at bevare hudens elasticitet. Derfor er den behagelig at bruge under og efter graviditeten.

– Under graviditeten bliver man generelt mere tør, især over maven, hvor huden strækkes. Vi anbefaler altid en salve med så få tilsætningsstoffer som muligt, det er også vigtigt efter graviditeten, når man er tæt på sin baby, siger Karin Norrbrink.

Vælg en mild salve – læs mere om Helosan® her

Karin Norrbrink, leg. jordemoder

Derfor kan du føle dig tør efter graviditeten

Efter graviditeten kan det være rart at smøre sig, fordi der indtages meget væske, og det er nemt at blive dehydreret. Glem derfor ikke at drikke rigeligt med vand.

– Efter fødslen frigiver kroppen den væske, der har ophobet sig under graviditeten. Hvis du ammer, forbruger du også mere væske, og kroppen tager væske fra de tilgængelige reserver. Det kan føre til tør hud, siger Karin.

Helosan® tilfører fugt og beskyttelse og kan bruges på hele kroppen, også ømme og ømme brystvorter efter amning.

Byg tæt relation med din baby

Efter fødslen og et par uger inde er det vigtigt, at du og din baby bevarer din naturlige kropsduft, og at I undgår produkter med tilsætningsstoffer og kunstige stoffer.

– Kropsduft spiller en stor rolle for barnets og morens tilknytning til hinanden, ved EEG-undersøgelser kan man se øget hjerneaktivitet, når en mor mærker sit barns duft. Derudover er babys hud meget følsom, og det er vigtigt at have et så venligt og skånsomt produkt som muligt, siger Karin.

Helosan® har en mild duftfri formel med nøje udvalgte ingredienser, der plejer babyens sarte hud. Salven forebygger og lindrer eksem, udslæt, irritation og tørhed, såsom bleudslæt og irriterede røde babybalder. Læs mere om babyeksem og tør og følsom hud hos børn her.