HJÆLP HUDEN MED AT FÅ FORM

Nogle mennesker, der har lidt mere sart hud, kan af problemer med bumser og urenheder, der opstår efter den lidt mere svedige træning, mens andre i stedet har problemer med tør og kløende hud. I denne artikel forklarer vi, hvad det kan skyldes, mens vi giver dig vores bedste tips til, hvordan du hjælper din hud med at komme i form.

Sådan påvirkes huden af ​​træning

Regelmæssig fysisk aktivitet er ikke kun godt for dit helbred, men også huden har gavn af træning. Under træning øges vores plus og vores blodgennemstrømning, øget blodcirkulation øger igen tilførslen af ​​næringsstoffer til huden. Den hud, der ellers får næring sidst efter vores organer, får nu mere næring, hvilket modvirker nedbrydning og at ældningstegn bliver synlige på huden. Samtidig fremmes produktionen af ​​kollagen, kroppens eget protein, der findes i huden. Motion reducerer også stress og giver hormoner, der har en positiv effekt på huden. Undersøgelser viser, at uanset alder, har regelmæssig motion en næsten øjeblikkelig foryngende effekt på din hud.

Pas på din hud efter træning

Træning i sig selv er godt for krop og sjæl, men fysiske aktiviteter kan udsætte din hud for ekstra stress. Øget svedtendens og en vane med altid at rense huden efter en træning slider på hudens egen beskyttende barriere. Hvis du ikke passer på din hud efter hver træning, kan træning give hudproblemer. Fugt der forlader huden skal også tilføres. Vær venlig mod din hud, når du træner, og gør det til en vane at fugte huden efter hvert brusebad.

Husk – Højintensiv træning kan forværre følsom hud

Hvis du har en tendens til let rødme i ansigtet, er den rosenrødhed, der følger med træning, ikke altid ønskværdig. Hvis du desuden lider af rosacea, psoriasis eller anden inflammatorisk hudsygdom, kan tilstanden faktisk forværres. Fordi det er varmen, der udløser symptomerne, kan træning i koldere miljøer, såsom svømning, være at foretrække i perioder med besværligt tilbagefald.

Udendørs træning – Beskyt huden mod vind, fugt og kulde

Hvis du træner udendørs, så husk at beskytte huden på dit ansigt. Brug solcreme om sommeren og en ekstra fedtet creme som Helosan® Original i de koldere årstider. Helosan® indeholder ikke kun fugtgivende stoffer, salven lægger sig også som et beskyttende lag ovenpå huden, som giver den tid til at blive fugtet. Salven er også med til at gøre huden mere modstandsdygtig overfor ydre påvirkninger som kulde, vind og vand.